Entre infanteses, adolescències i joventuts

Entre infanteses, adolescències i joventuts

La paraula ‘entre’ significa una situació entre dues persones, dos espais, dos moments en el temps. Pots pertànyer a més de dos mons i mentre camines entre totes les diferents opcions, et vas construint com a persona. El documental ‘Entre muntanyes, arrels de l’arbre’, que es gravarà aquest estiu durant els tres torns de la casa de colònies d’AINA, explicarà com funciona la creació de moltes generacions de joves i adults andorrans. Tot això, però, mostrarà una història d’històries que tenen com a punt en comú denominador el continu moviment de crear-se com a persona.

AINA és comunitat, és lleure i és aprenentatge. La mirada del nen que arriba per primer cop acompanyat pels pares a Canillo evoluciona durant els anys de colònies fins a arribar a ser monitor. Els obstacles es multipliquen a la muntanya i la casa, la borda, la setmana de Caina i el mig mes a Tamarros són el suport per afrontar cada situació envoltat d’una família. ‘Entre’ és incertesa i alhora la motivació per aprendre d’arreu.

Els vessants dels pics que s’encaren durant l’estiu es converteixen en els passos de l’aprenentatge continu. Les dinàmiques de l’educació en el lleure són les eines que en el futur s’aplicaran per fer equip i educar els fills. Els valors són el que queda.

També hi ha contradiccions, dubtes i inquietuds. Són part del camí, com els congostos abans d’arribar al cim. AINA és començar sol entre muntanyes i coronar el cim amb la resta. Neix ‘Entre Muntanyes, arrels de l’arbre’, una història col·lectiva única composta per milers d’històries individuals.

 

Pau Riera Dejuan