El primer torn de l’estiu no ha deixat ningú indiferent

El primer torn de l’estiu no ha deixat ningú indiferent

Arriba la fi del primer torn de l’estiu i els nens i nenes de la casa i la borda comencen a copsar el que han estat aquestes dues setmanes. Cada activitat que fan els apropa més al final i a moments, la cara els traeix i denota la tristesa que suposa separar-se dels nous amics que han fet. No ho saben encara, però ja no són les mateixes persones que van entrar.

Ara els espera la resta de l’estiu. Els dies amb la família. Inevitablement hauran de veure com els pares els fan preguntes. Segurament al principi els costarà respondre-les. Encara no hauran processat tot el que han viscut, ni entendran perquè els ha agradat tant ni seran conscients de tot el que han après i crescut.

En un primer moment explicaran les activitats i els jocs. De la seva boca sorgiran noms de companys i companyes que costaran de retenir als pares, però que a mesura que passin els dies i la vivència a AINA agafi sentit, passaran a ser noms recurrents en cada conversa que els retorni a la casa de colònies.

Els monitors i monitores també expliquen que ho passen malament quan acaba un torn. Els dies següents a la marxa dels nens són de baix perfil. El canvi és tan sobtat que troben a faltar la intensitat viscuda durant dues setmanes. Ells són els que, després de passar per les etapes d’AINA, saben que a mesura que l’estiu avanci, els nens i nenes aniran explicant per què volen tornar l’any següent.

Uns per la il·lusió de retrobar-se amb els amics, l’equip de monitors i el màgic espai de la casa. Els altres perquè volen fer-se grans passant de la casa a la borda. Acabar una etapa mai és fàcil, però l’ajuda és infinita si per davant en tens una altra.

Fins aquí hem relatat la vivència de l’equip d”Entre Muntanyes, arrels de l’arbre” a la casa d’AINA amb els més petits del particular món de la casa de colònies. Ara ens toca tancar una etapa i començar a entendre que passa quan els nens i nenes es fan grans i es mouen uns metres per viure en un altre món i endinsar-se en els misteris de la borda.

Som-hi!