El firmament com a sostre

El firmament com a sostre

 

Arriba la nit i amb l’escalfor al cos que ha deixat el foc de camp als cossos dels nens i nenes del Campament Tamarros, arriba l’hora d’anar a dormir. És el primer moment de l’etapa d’AINA en què els infants tenen dret a dormir a l’aire lliure.

La il·lusió de fer-se grans es pot mesurar en petits plaers com fer vivac sota el cel estrellat. Abandonar la tenda i estirar-se amb amics al Planell Gran de la Vall d’Incles és un graó més en el procés d’educció i maduresa d’AINA.

Entre converses i confessions, els més novells en el vivac al·lucinen amb les intenses traces d’estels fugaços sobre el llenç estrellat que dóna la benvinguda a la Lluna.

Abans d’adormir-se, a voltes pensant en el dia que ha acabat, a voltes imaginant-se el que els pot oferir el següent, el vent que prové del llac de Cabana Sorda i travessa la Vall d’Incles, els refresca la cara i els fa obrir un últim cop els ulls. Abans de caure definitivament en les urpes de Morfeu, admiren un cel que mareja envoltats d’un silenci que ensordeix.