El camí plegats és més satisfactori

El camí plegats és més satisfactori

Aquesta és la primera entrega d’una sèrie de petits articles explicant les excursions d’AINA, des de la primera que es fa a la Casa, fins a les que es fan a Tamarros i els cims que es conquereixen a Caina, passant per les que es duen a terme a la Borda. 

 

L’excursió a l’Armiana és la primera que fan els nens de la casa durant el torn. Per a molts, és el primer contacte amb la muntanya que tenen. Un moment màgic que ha de ser el primer de molts. Per altres, els que repeteixen a la Casa, és el retrobament amb la naturalesa, la llibertat i l’educació en el lleure que només es pot trobar en enclavaments privilegiats com és AINA.

L’excursió comença des de la mateixa Casa de Colònies i de seguida s’inicia l’ascensió cap a l’Armiana, antic nucli de ramaders i agricultors, ara abandonat. Allà els nens i nenes de la Casa esmorzen i comproven els racons amagats i misteriosos que protagonitzen la llegenda que la nit anterior els ha explicat Mossèn Ramon.

Tot seguit s’enfila cap a Montaup, gaudint d’una part de l’excursió més planera que serveix perquè els monitors i monitores comencin a explicar alguns dels secrets que amaga la muntanya i la naturalesa. Secrets que, a mesura que es facin grans, aprofitaran en les excursions que faran. Aprendran en quins punts del riu es pot reomplir la cantimplora, quines plantes només es poden admirar però no tocar, perquè els arbres tenen molsa només per un costat i un sense fi de detalls més que els acabaran convertint en experts.

Abans de posar rumb cap a la impressionant plataforma del Roc del Quer, des d’on es pot admirar tota la vall de Canillo, es dina i es descansa amb vistes al bosc que s’ha deixat enrere. Un cop al Roc del Quer, es divideixen per grups i s’encara el descens final fins al poble de Canillo. El corriol que hauran de superar és un dels més complicats de totes les colònies, però aquesta primera excursió serveix com a entrenament per la primera verdadera prova de foc: l’excursió a Juclar que faran al cap de dos dies juntament amb els infants de la Borda.